Estetisk tandvård 

Tänderna har en stor påverkan på hur ansiktet och leendet ser ut. Du är välkommen att kontakta oss ifall du är nyfiken för mer information.

Tandblekning

Den vanligaste estetiska behandlingen som utförs på kliniken är blekning. Människor har alla olika grundfärg på tänderna. Tänderna kan också bli mörkare över tid eller på grund av konsumtion.

Professionell tandblekning på tandkliniken syftar till att ljusa upp tändernas färg på ett tryggt och kontrollerat sätt med hjälp av fungerande och välkända produkter.

Det är viktigt att tänderna och tandköttet är friskt och rent från plack, tandsten och belägg innan blekning påbörjas. Därför rekommenderar vi alltid att det först utförs en undersökning och eventuella skador åtgärdas först.

Vi använder oss utav väldokumenterade preparat speciellt utvecklade för tandvården, både för hemma- och klinikblekning.

Fasader

Om du har missfärgningar eller deformationer som du är generad över och som inte går att åtgärda på optimalt sätt med fyllningar på framtänderna kan tandläkaren framställa fasader. Fasader är tunna skal som fästes på tandens emalj.

Fasadbehandlingen går till så att vi tillsammans med patienten först väljer ut vilken färg vi vill ha på tanden. För detta har vi en speciell färgskala som är synkroniserad med tandteknikerns färgskala. Därefter slipar vi ett tunt lager på framsidan av de aktuella tänderna (under bedövning självklart). Vi tar avtryck ock skickar avtrycket till tandteknikern som framställer fasaderna. När fasaderna levereras från tandteknikern klistras/cementeras de sedan fast på den ytan som slipades på framtänderna. Slutresultatet blir ett fantastiskt leende.

Öppettider:

Mån - 08-17.30

Tisdag -Torsdag - 08-16.30

Fredag 08-12.30 

Telefonnummer:

048610877

© Copyright Torsås Tandläkarcenter